Har du et sommerhus og er i tvivl om du bør have en ladeboks? Så har vi et par råd til dig.

For kan det virkelig betale sig at investere i en ladeboks til sommerhuset?

Faktisk kan der være nogle fordele ved at have en ladeboks i sommerhuset. Dog vigtigt at gøre sig nogle overvejelser først.

Som udgangspunkt kan du få nogle forholdsvis billige ladebokse.

Derfor kan det som regel være en fornuftig investering, alt efter hvad du bruger dit sommerhus til.

Udlejer du dit sommerhus?

Nogle har et sommerhus, som de ikke udlejer, mens andre udlejer det og bruger det som en ekstra indtægt. 

Hvis du planlægger at leje dit sommerhus, så kan det være en god investering at skaffe sig en ladeboks til sit sommerhus. 

Ikke alene gør det dit sommerhus mere attraktivt, faktisk kan det også hæve lejeindtægten.

En ladeboks kan gøre sommerhuset mere attraktivt

I takt med at flere og flere får elbil, stiger efterspørgslen også på opladningsmuligheder. Derfor kan en ladeboks faktisk være en faktor, som gør dit sommerhus mere attraktivt.

Ved at have en ladeboks i sommerhuset, kan du tilføje det til beskrivelsen ved udlejningsbureauet. Det vil ofte få prisen for udlejninger til at stige. Derfor kan du, hvis du køber en billig ladeboks uden abonnement, faktisk kan tjene din investering hjem, blot ved 1-2 ekstra udlejninger. 

Nogle af de billigste ladebokse koster kun omkring 2.000 – 3.000 kr exkl installation, så derfor kan det vise sig at blive en investering som hurtigt er tjent hjem.

Det er også muligt at vælge en ladeboks med abonnement og installation, på den måde har du også en serviceaftale, i tilfælde af at der skulle opstå fejl. Så kan du undgå eventuelle komplikationer, imens dit sommerhus er udlejet.

Der findes ikke nogen officiel statistik over hvilken præcis effekt denne tilføjelse har på antallet af udlejninger. Du kan spørge dit udlejningsbureau, som højst sandsynligt vil sige at du kan få en højere lejeindtægt.

Hvis du ikke udlejer dit sommerhus

For dem der kun bruger sommerhuset til eget brug er situationen lidt anderledes. Du kan starte med at spørge dig selv, hvor ofte bruger du sommerhuset? Og hvor lang er afstanden dertil?

Først så er det vigtigt at nævne at du sagtens kan oplade din elbil med stikkontakten. Det kaldes som regel en “mormor opladning” og kan til nøds bruges.

Det er ikke en effektiv måde, men hvis du ikke skal gøre det ofte så kan det sagtens gå – Du kan med fordel lade bilen op om natten eller om dagen, mens du ikke bruger den.

Ellers hvis du har en ladestander derhjemme, kan du sørge for at lade op hjemmefra også vil denne opladning typisk kunne holde.

Samtidig er ladenetværket i Danmark blevet meget udvidet, så ofte vil du kunne finde en lynlader tæt på. Det er næsten ligemeget hvor man er i landet, så er der ofte en offentlig ladestander tæt på.

De eneste grunde til at investere i en ladeboks til sommerhus, hvis du ikke udlejer det, kan være for bekvemt heden eller hvis sommerhus er langt fra hjemmet.

Andre overvejelser

Inden du fast beslutter dig for at købe en ladeboks til sommerhus, så skal du være opmærksom på et par ekstra ting.

For er dit sommerhus overhovedet klar til at en installation af ladeboks? Mange sommerhuse er gamle, hvorfor sikringerne og selskabet slet ikke er gearet til at installere en ladestander.

Derfor er det vigtigt at du undersøger det nuværende selskab og sikrer dig at det er klar til at lave et ekstra udtræk til en ladestander – Og at strømmen er stabil nok til at kunne klare belastningen.

Hvis ikke dit sommerhus er klar til en installation, så kan det blive meget dyrere og derfor kan det oftest ikke betale sig.

Konklusion

Så hvis du ønsker at udleje dit sommerhus og tjene flere lejeindtæger. Så bør du vælge at få en ladeboks til sommerhuset.

Hvis du derimod ikke ønsker at udleje, så kan du sagtens undgå at lave denne investering, men istedet bruge det ladenetværk vi har i Danmark.

Kategorier: ladebokse

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *