Der findes forskellige elbil ladekabel typer og du skal sikre dig at du vælger den rigtige, som passer til din elbil. Det samme gør sig gældende for hybridbiler, du skal altid sørge for at kende til den type ladekabel som bruges til din bil.

Kabler som medfølger eller som du tilkøber til din ladeboks er oftest mellem 4 til 7,5 meter. Det vil være rigeligt til de fleste carporte og garager. Dog kan du også købe ladekabel på 10 meter til elbil, hvis du skal bruge den ekstra længde.

Ladekabel elbil

Elbil Ladekabel typer

Inden du vælger det rigtige ladekabel til din bil, er der forskellige specifikationer som du skal kigge på. Det første du vil støde på, er ladekabel type. Dette dækker over hvilket udtræk eller format som stiktypen har. Derfor er det vigtigt at du har en type som passer til den bil du har eller ønsker at købe.

Kabel type betyder hvilken stikkontakt der er i ladestandere. Der findes to typer: type 1 og type 2 ladekabel. Kablerne kan det samme, men passer til forskellige biler. Alle nyere biler skal efter krav være udstyret med type 2 ladekablet, der er dog stadig enkelte biler som benytter type 1 ladekabel.

Har du en ladeboks med type 1 men en bil som kræver type 2, så kan du få et ladekabel type 1 til type 2 og omvendt kan du få den anden version, altså et ladekabel type 2 til type 1. Derfor kan du sagtens komme rundt om problemet, hvis du har en ladeboks som ikke passer til din bil.

Ladekabel type 2
Ladekabel type 2
Ladekabel type 1
Ladekabel type 1

Hvad betyder fase 1 og fase 3?

Fase dækker over hvor effektfuld din oplader er, der er 3 mulige faser som strømmen kan benytte ved en opladning. Hvis du har et ladekabel med 1 fase, så udnytter opladeren kun 1 del af de i alt 3 mulige.

Derfor vil denne type være langsommere til at oplade. Hvis du derimod har et ladekabel med 3 faser, så vil du kunne oplade væsentlig hurtigere.

Et kabel med 1-fase kan udnytte en ladeeffekt på cirka 7 kW, mens et 3-faset kabel kan opnå op til 22 kW i effektiv ladning.

Du bør gå efter at få et 3 faset ladekabel til elbilen, for at være sikker på at udnytte den maksimale ladeevne fra din ladeboks. Hvis du vælger at købe en ladeboks uden abonnement, skal du købe kabel ved siden af. Hvis du lejer en ladeboks med abonnement, så vil du oftest få kabler med til.

Find det billigste ladekabel til elbil

Se priser på ladekabler
Se priser på de billigste ladekabler

Hvor lang tid tager det at lade en elbil op?

Med en 3-faset lader ville du kunne oplade en elbil fuldt op på cirka 2-9 timer alt efter hvor stor din motor er, samt hvilken ladeboks du har derhjemme.

Ved brug af en supercharger, som findes rundt omkring i landet, kan du typisk lade din bil op på 30-60 minutter.

Du vil med det bedste lade setup derhjemme kunne oplade din bil på få timer, det afhænger dog af hvilket elbil batteri der er i din bil. Find den bedste ladeboks til dig.

Ladekabel holder

En holder til ladekabel, kan være en god investering, hvis du gerne vil have en funktionelt og æstetisk look til din ladestander. Er du træt af at dit ladekabel hænger løst ud fra din ladeboks? Så kan det være en rigtig god løsning med en holder.

En ladekabel holder gør at dit ladekabel holder længere. Ved at du sætter dit kabel fast på en vægmonteret holder, vil dit ladekabel sidde fast på væggen. På den måde ved du altid hvor dit lade stik er, det gør at dit kabel slides mindre.

Med en vægmonteret ladekabel holder, vil din lader blive beskyttet for vand, vind og vejr. Du undgår at regnvand rammer ind i din lader og medføre nedsat ladeevne. Mange ladebokse inkludere også en ladeholder, som kan monteres fast på væggen, det er som tit mangler på disse er et funktionelt design, der kan holde både lader og kabel.

Holder til ladekabler

399 kr.
Smart holder, som sikre at du ikke slider dit kabel.
Køb en smart holder til dine kabler, så de ikke bliver slidt.
dæk til elbil

Dæk til elbil

Elbiler bliver mere populære, og efterhånden som de gør, indser folk, at de skal investere i forskellige dæk til deres bil. Elbiler kræver en anden type dæk, der er høje, smalle og hårde for at få mest muligt ud af bilen. Disse typer dæk giver lavere luftmodstand og rullemodstand, hvilket […]

Ladestationer i Danmark

Ladestationer i Danmark

I juli 2021 var der cirka 1.900 offentlige ladestationer i Danmark. Størstedelen af disse (85%) var hurtigladere, mens resten var langsomme opladere. Ladestationer er for det meste placeret i Hovedstadsområdet, med enkelte i andre større byer som Aarhus og Odense. De fleste ladestandere i Danmark er ejet af private virksomheder, […]

Find den bedste ladeboks

Klik herunder for at finde og sammenligne de bedste ladebokse