Elbiler bliver mere populære, og efterhånden som de gør, indser folk, at de skal investere i forskellige dæk til deres bil.

Elbiler kræver en anden type dæk, der er høje, smalle og hårde for at få mest muligt ud af bilen. Disse typer dæk giver lavere luftmodstand og rullemodstand, hvilket betyder, at bilen vil bruge mindre energi og have en længere rækkevidde. 

Når du køber dæk til din elbil, skal du sikre dig, at de er N-speed. Det betyder, at de er designet specielt til elbiler, og at de har en maksimal hastighed på cirka 130 kilometer i timen. Hvis din bil kan køre hurtigere end dette, skal du opgradere dine dæk til en P-hastighed.

Dæk til elbiler er normalt dyrere end dæk til traditionelle benzinbiler. De har også en tendens til at blive slidt hurtigere, så det er vigtigt, at du jævnligt tjekker slidbanen på dine dæk.

dæk til elbil
Dæk til elbil

Vigtigt at vide når du skal vælge dæk til din bil

Et dæks rullemodstand er en vigtig faktor at overveje, når du skal vælge dæk til en elbil. Et dæk med lav rullemodstand kræver mindre energi at køre. Det betyder, at accelerationerne er stærkere og sliddet kan dermed blive større.

Man siger også, “at mange elbiler også kører med højere tryk i dækkene for at kompensere for den øgede vægt. De kræfter, som dækkene på en el udsættes for, kan bedst sammenlignes med en stor, tung bil med en meget stærk motor.

Derfor er det vigtigt at du vælger de bedste dæk til din elbil, for at undgå at skulle skifte dæk for ofte og samtidig kunne køre mere effektivt.

Elbil helårsdæk

Mange bilister foretrækker helårsdæk for at undgå at skulle købe et dæk til både vinter og sommer.

Helårsdæk er en meget bedre løsning end at køre på vinterdæk året rundt. Har du et kørselsbehov, hvor du primært kører kortere ture og kan lade bilen stå de dage, hvor sneen falder, kan helårsdæk stadig være en både god og sikker løsning.

helårsdæk til elbil er dæk der er designet specielt til elbiler. De har lav rullemodstand, hvilket øger elbilernes rækkevidde, og de er desuden mere modstandsdygtige over for slid. Elbil helårsdæk kan holde op til 35.000 kilometer, før de skal skiftes, men det afhænger af de forhold, de køres under.

Det bedste er dog at vælge sommer- og vinterdæk og sørge for at skifte efter sæson.

Sommerdæk til elbil

Om sommeren kan elbilejere værdsætte fordelene ved specialdesignede og testede sommerdæk.

Med stigende registreringstal er elbiler ikke længere kun en trend – de er langsomt ved at fange ind. Hos dækbutikken.dk finder du dæk og lækkert tilbehør til din elbil. HUSK der kan være forskel på dæktryk fra sommerdæk.

Hvis du har en elbil, kan du risikere at skulle skifte dæk tidligere, så minimer sliddet på dækkene ved at skifte mellem vinter- og sommerdæk.

Vinterdæk til elbil

dæk til elbil

Nokian er en finsk dækproducent, der har modtaget mange priser og anerkendelse for kvaliteten af deres vinterdæk. 

Nokian producerer dog ikke kun vinterdæk – deres sommerdæk er lige så gode. Faktisk er Nokian en af de få dækproducenter, der producerer et dæk, der er specielt designet til elbiler. 

Nokian eNTYRE er et højt, smalt og hårdt dæk, der giver lavere modstand, lavere rullemodstand, længere rækkevidde og bedre slidstyrke.

Vinterdæk test

Støjsvage dæk til elbiler

Støjsvage dæk til elbiler er et must have for at sikre en behagelig og sikker kørsel.

Med stigningen i elbiler på vejene er det vigtigt at have dæk, der ikke vil bidrage til støjforurening.

Heldigvis tilbyder mange virksomheder nu dæk specielt designet til elbiler, der er både støjsvage og effektive.

Bedste dæk til elbil

Der kan være stor forskel på forskellige modeller, varianter og typer af bildæk, og selvom de alle har deres fordele og ulemper, er nogle bedre egnet til elbiler end andre. Udtrykket “”høj og smal”” (høj og smal) er efterhånden blevet karakteristisk for dæk til elbiler.

Dette refererer til dæk med en stor omkreds og tynd bredde, som hjælper med at reducere modstand og forbedre rækkevidden.

Goodyear har annonceret lanceringen af et nyt dæk med et design optimeret til elbiler, især Tesla-biler, som er de første til at få dem. Virksomheden siger, at de nye dæk er specielt designet til at forbedre rækkevidden ved at reducere rullemodstanden.

Generelle spørgsmål

Kan man skifte dæk på en elbil?

Ja, det fungere på samme måde som ved enhver anden slags bil. Hvis du ikke har prøvet det før, anbefales det dog at du får hjælp hos en mekaniker

Hvad koster dæk til en elbil?

Prisen vil variere efter dæktype, kvalitet og størrelse. Typisk vil det mindst koste 500kr pr. dæk.

Hvor længe holder dækkene på en elbil?

De vil typisk kunne holde i op til 35.000 km. Det afhænger dog af hvilken bil og hvordan du kører.

Se andre relevante artikler:

Blog

Ladestationer i Danmark

Ladestationer i Danmark

I juli 2021 var der cirka 1.900 offentlige ladestationer i Danmark. Størstedelen af disse (85%) var hurtigladere, mens resten var langsomme opladere. Ladestationer er for det meste placeret i Hovedstadsområdet, med enkelte i andre større byer som Aarhus og Odense. De fleste ladestandere i Danmark er ejet af private virksomheder, […]

phone, battery, charge-1503703.jpg

Ladekabel

Der findes forskellige elbil ladekabel typer og du skal sikre dig at du vælger den rigtige, som passer til din elbil. Det samme gør sig gældende for hybridbiler, du skal altid sørge for at kende til den type ladekabel som bruges til din bil. Kabler som medfølger eller som du […]