Guide til installation af ladeboks

Her vil være de overvejelser og ting du skal gøre inden du går igang med eller forbereder installationen af din nye ladeboks. Følg trinene herunder for størst success.

FÅ 3 TILBUD PÅ EL INSTALLATION
TRYK PÅ LINKET OG FÅ 3 TILBUD PÅ INSTALLATION AF LADEBOKS

Krav til installation af ladeboks

Det er som udgangspunkt ulovligt at installere en ladeboks selv direkte til en eltavle eller transformer. Det er meget vigtigt at understrege at det ikke anbefales at du gør det selv, med mindre du er autoriseret el-installatør.

Du kan i realiteten tilkoble din ladeboks via en stikprop direkte i stikkontakten, men da bilopladerne har større strømbrug end tilladt anbefales denne løsning ikke. Du skal tilslutte ladeboksen til sin egen gruppe på eltavlen.

Der skal være ordentlig jordforbindelse i din hustand, for at kunne tilslutte ladeboksen sikkert.

Kabler skal dimensioneres i henhold til generelle bestemmelser, sørg for altid at rådføre dig med en ekspert på området. Følg sikkerhedsrådene fra denne video:

Video om installation af ladeboks i boliger

Få tilbud på opsætning af elinstallation til elbil eller hybridbil

Når du har gjort klar til dine nye installation af ladeboks til din elbil eller hybridbil. Er det vigtigt at du finder det billigste tilbud på installation, men samtidig også finder et autoriseret firma, som kan levere arbejde af høj kvalitet.

Hvordan får man det bedste elektrikertilbud? Det bedste er at få tilbud fra flere forskellige elektrikerfirmaer, så du kan sammenligne prisen. På den måde finder du tilbud på billig installation af ladeboks. For at få de bedste tilbud anbefaler vi at du benytter 3byggetilbud.dk. Her får du i løbet af 3 dage tilbud på din næste elektriker opgave.

Med denne service, kan du gratis og uforpligtende få 3 tilbud på din næste håndværker opgave. På den måde kan du få et billigt tilbud på elinstallationer til elbil eller hybridbil.

Hvad koster Installation af ladeboks?

Har du tænkt på at få hjælp til opsætning af din nye lader? En standard installation koster omkring 3.000 – 8.000 kr. Du skal blot tage fat i forskellige elinstallations virksomheder for at finde det bedste tilbud. Prisen vil afhænge af hvor meget ”ekstra” arbejde der skal laves i forbindelse med installationen.

Er dit hus af nyere dato, med en stor eltavle, vil en elektriker typisk kunne benytte den. Har derimod en Type A eltavle, kan det kræve en udskiftning af denne. Det koster nemt 3.000kr med en ny eltavle.

Der skal være styr på jordforbindelsen. Har din husstand ikke den korrekte jordforbindelse, skal der bruges jordspyd, som øger prisen med optil 1.500kr.

Den største ekstraudgift kan bestå af gravearbejde. Hvis du skal have gravet eller have ekstra kabel længde, kan det resultere i prisstigning på op til 5.000kr. Du kan også selv stå for gravearbejdet, men tænk over hvor du placere boksen, for mindst muligt besvær ved opsætning. Du kan sammenligne priser på ladebokse for at se hvilken løsning der passer bedst til dig.

Installation af ladeboks

Fradrag ved installation af ladestander privat

Du kan som udgangspunkt ikke få fradrag ved at installere en ladestander privat. Der er dog visse skatteregler, hvis din arbejdsgiver betaler for opsætningen af en ladestander hos dig. Du kan læse mere om elbils skatteregler.