Opdateret

Vidste du at hvis du allerede har solceller, så kan du udnytte overskudstrømmen til din ladeboks? Det er faktisk meget smart og der findes et godt udvalg af muligheder på markedet – Men hvilken skal man vælge? Og hvilken er den bedste ladeboks til solceller? Det vil vi give vores bud på i dag! 

Travlt? Se top valg her:

ZAPP Trydan til solceller

Avanceret solcelle integration
Planlæg opladning
Et godt valg der passer til de fleste

Huawei Smart Charge

Lyn hurtig opladning
Smart opladning med fusion solar app
Billigst
Smarte løsninger
Kræver tilbehør
Bedste kvalitet
Bedste teknologi
Nem at bruge

Sammenligning af de Top 6 Bedste ladebokse til solceller

LadeboksLade effektFunktionerPris
Easee LiteOp til 22 kW Flere farver
Dynamisk
❌ Kræver Equalizer
Fra 4.538 kr.
Zapp TrydanOp til 22 kW Inteligent
1 / 3 Faset
Fra 5.699 kr
Wallbox pure11 kW SimpelFra 6.000 kr
Ratio Solar boxOp til 22 kW KvalitetFra 6.349 kr
Zappi Ladeboks22 kW Nem at brugeFra 10.000 kr
Huawei Smart22 kW Smart appFra 7.309 kr

Når man sammenligner de forskellige ladebokse til solceller, så er der mange af de samme egenskaber.

Det kan derfor være svært at gennemskue den rigtige fordel ved den ene og den anden.

En ting er meget vigtigt når du vælger en ladeboks til solceller, det er at du vælger en oplader som kan oplade dynamisk.

Det sikrer at du ikke over oplader din bil og at strømmen overføres korrekt til din bil.

Alle ladeboksene på denne liste kan oplader dynamisk og kan passe både til 1- og 3 faset elsystemer.

Hvad du bør overveje inden du vælger ladeboks til solcelle

Der er nogle faktorer som du bør overveje inden du vælger den rigtige ladeboks, og det er vigtigt at studere markedet lidt. Det har vi gjort i det seneste år og vi har fundet frem til de vigtigste faktorer for valget af ladeboks.

Ladeaftale

Først er det vigtigt at du vælger om du vil have en ladeboks med abbonement eller en ladeboks uden abbonement. Når du vælger at bruge en ladeboks til solceller, så er du nødsaget til at vælge en ladeboks uden abonnement, idet udbyderne ikke tilbyder disse modeller med abonnement.

Dog kan du f.eks. hos Zapp få en fordelagtig elaftale, når du køber en ladeboks til solceller. På den måde kan du spare lidt penge, når du køber din ladeboks til solceller.

Begrænset mulighed for refussion

Ved at bruge solcelleenergi til din ladeboks, vil du ikke have muligheden for at søge om refusion. Det skyldes, at du i forvejen har nedsat energiregning, da du allerede har solceller. Derfor kan du ikke selv søge om refusion. Hvis der på et tidspunkt kommer et abonnement på markedet, vil du muligvis kunne få refusion herigennem.

Pris

Vær opmærksom på at der findes dyre ladebokse på markedet. Selvom nogle teknologisk set er bedre end andre, så kan du få nogle af de bedste ladebokse til solceller, til en fornuftig pris. Du behøver derfor ikke nødvendigvis at investere i den dyreste ladeboks.

Ladeeffekt

Vær opmærksom på at ladebokse har forskellige ladeeffekt. De primære modeller fås i 11 kWh og 22 kWh. Selvom teknologien i de fleste elbiler ikke har brug for mere end 11 kWh, så anbefales det at gå efter 22 kWh, da du er mere fremtidssikret på denne måde.

Zapp Trydan – Alt du behøver til at oplade din elbil med solenergi

Zapp tilbyder nogle af de bedste og mest innovative ladebokse på markedet. Hos dem kan du også vælge at tilkøbe installation, så alt bliver klaret for dig!

Med et smart ladeboks fra Zapp mobility, får du alt som du behøver for at kunne udnytte solenergi til at oplade din elbil.

Denne ladeboks kan kobles til dine solceller og en nem og sikker installation kan tilkøbes på siden.

Udover ladeboksen får du en smart app, hvor du kan styre opladningen og sikrer at strømmen udnyttes. Til tider kan du oplade med solenergi, mens du på andre tidspunkter kan bruge anden strøm.

Dette er muligvis den bedste ladeboks til solceller, ihvertfald hvis man også tænker på at den er en af de billigste på markedet.

Zapp er kendt for kvalitets produkter og med denne ladeboks, vil du få et premium produkt, til en fornutigt pris.

Den kompakte solcelle ladeboks fra Easee Lite

Med en Easee Lite ladeboks er det muligt at oplade din elbil med solenergi.

Det kan nemlig lade sig gøre ved at installere en easee equalizer, som er et bindeled imellem din ladeboks og dine solceller.

En easee equalizer er en ny og smart måde, hvorpå du nemt og effektivt kan udnytte strømmen. Den er også perfekt til dig som har et sommerhus, eller til boligforeninger hvor der skal deles om strømmen.

Husk dog at dette tilbehør kun kan bruges sammen med en Easee lite ladeboks og du bør derfor kun vælge denne løsning, hvis du allerede har denne ladeboks, eller overvejer at købe den.

Husk derfor at tilkøbe en equalizer som koster omkring 1.000 kr – Den kan bl.a. købes her.

Wallbox – Er et glimrende valg

Se prisen på den smarte wallbox ladeboks, som ved hjælp af app kan bruge overskudsstrøm fra solcelleanlæg. Det kræver dog et tilkoblet ekstra modul.

Med en wallbox plus, får du en komplet ladeløsning til hjemmet. Dette er en af de mest avancerede ladeboks, men som stadig er super nem at bruge.

For at wallbox pulsar plus fungerer bedst og for at du kan bruge eco-smart funktionen, kræver det en strømfordeler. Du kan bruge en af følgende strømfordelere, alt efter hvad der passer til dit strømnetværk:

Carlo Gavazzi EM112 eller EM330, EM340 – De kan købes billigt hos computersalg – Husk altid at rådfører dig med en el-installatør og sikrer at din ladeboks bliver installeret af en proffesionel.

Med eco-smart funktioner har du muligheden for at lade op med ren solenergi, delvis eller kun når der er overskudsstrøm til det. Det er så nemt, du bruger bare appen og vælger dine præferencer for strømforbrug.

Ved at bruge mywallbox appen, får du også fuld kontrol over strømforbruget og fordelingen til din opladning. Selv hvis i har flere biler i hjemme, kan det deles fordelagtigt op. Samtidig gør den smarte power funktion, at ladeboksen hele tiden lader din bil mest muligt op, uden at skabe overforbrug, strømafbrydelser eller sprænge en sikring.

På den måde sikres du en god og stabil opladning af bilen derhjemme. Det vigtigste er for at installationen af ladeboksen er gjort korrekt og at det sættes ordenlig op. Det gøres ved en at få en autoriseret el-installatør til at gøre det.

Wallbox er generelt anerkendt som en af de mest populære og muligvis den bedste ladeboks til solceller. Samtidig er prisen en af de laveste og den koster omkring 5.000 – 7.000 – Alt efter tilvalg og lade evne. Husk at det kræver en strømfordeler, tilsluttet solcelle og ladeboks. 

Huawei smart ladeboks til solceller

Med en smart solcelle ladeboks fra huawei får du muligvis den bedste ladeboks til solceller. Den er både hurtig til at oplade og samtidig har den smarte funktioner.

Med fusion solar appen til telefonen, får du mulighed for at styre og kontrollere din opladning af bilen.

På den måde kan du udnytte overskudsstrøm, oplade sikkert om natten og spare flere penge på din strøm.

Selvom denne ladeboks er lidt dyrere end de andre alternativer, så får du her et kvalitets produkt, som du kan blive rigtig glad for.

Den bedste ladeboks til solcelle? Zappi

Se prisen på den smarte zappi ladeboks, som kan integreres direkte med dit solcelleanlæg.

Vil du have en af de mest avanceret og måske en af de bedste ladebokse på markedet? Så tag et kig på Zappi. Denne kan integreres direkte med dine solceller og sørge for at bruge solcelle energi til opladning af bilen.

Denne ladeboks er super nem at bruge og du skal blot sørge for at få den korrekt installeret, så klare den avancerede teknologi resten for dig.

22 kWh, i flot hvidt design, sørger for at din bil lader hurtigt og effektivt op. Selvom de 22 kWh er mere end hvad er nødvendigt, så kan det vise sig at være godt at have i fremtiden.

Auto opladning, gør også at den ikke lader for meget op og sikre at strømmen bliver jævnt og pålideligt overført til din bil.

Har du ikke solceller endnu? Så kan du stadig købe denne boks og bruge “normal” strøm, indtil du evt. Får installeret et solcelleanlæg.

Derfor kan dette vise sig at være en rigtig god investering i fremtiden.

Ladeboks til solceller med installation

Vil du have din ladeboks installeret og betale for det hele samlet? Så er det Solarcell du skal have fat i. Eksperter i solceller og ladebokse, også hjælper de dig med at få det korrekt installeret.

Det koster lidt ekstra, men vælger du en af de andre muligheder, skal du selv sørger for at finde en autoriseret el-installatør som kan hjælpe dig – Og det er ikke altid nemt i disse tider!

Hvordan virker en solcelle oplader til elbil?

For at kunne genere strøm til din elbil ved hjælp af solceller, kræver det ofte noget særligt tilbehør.

Det kaldes ofte en inverter eller en equalizer, som er med til at omdanne strømmen som dine solceller laver.

Den primære funktion er af en inverter er at konvertere den DC-elektricitet, som solcellerne genererer, til AC-elektricitet, som er kompatibel med de fleste elektriske systemer og apparater.

Selvom det kan lyde indviklet så er der flere nye ladebokse som allerede indeholder denne funktion, så der bør du ikke bekymre dig.

Dog skal du være sikker på at det er med i dit køb. Ved at vælge f.eks. Trydan solcelle ladeboksen, vil du sikre at kunne udnytte strømmen fra dine solceller.

Hvilken ladeboks skal jeg vælge når jeg har solceller?

Wallbox er klar en af de bedste ladebokse på markedet. De har samtidig en fornuftig pris og kan vise sig at blive en rigtig god investering for dig og din elbil.

Husk dog at når du vælger sådan en boks uden elaftale og abbonement, så kan du ikke modtage el refussion. Derfor kan du måske gå glip af lidt ekstra kroner, som du jo kan spare på den måde.

Hvis du allerede har muligheden for at udnytte dit solcelleanlægs overskudsstrøm, f.eks. Ved at sælge det eller bruge det på anden vis, så vil det ikke kunne betale sig for dig at købe en ladeboks til solceller. 

Har du derimod masser af overskudsstrøm, som du ikke kan få brugt, så er det nu at du skal investere i en ladeboks.

Hvilken ladeboks er billigst? 

Hold øje med vores side, hvor vi løbende opdatere priserne på de mest populære ladebokse på markedet. Her vil du kunne finde den billigste ladeløsning til dig og din elbil.

Der kan faktisk være mange penge at spare ved at vælge en ladeboks med elaftale, så kig dig omkring og find den som passer til dig.

Har har du ihvertfald et bud på den bedste ladeboks til solceller – Vores valg står mellem Zapp Trydan og Easee Lite. Der findes et par andre derude, men indtil videre er dette de to vi har set, som ser bedst ud.

Husk dog at inkluder evt. ekstra udstyr i prisen, da det ofte kan koste et par tusinde ekstra – Men så tænk blot på de penge du kan spare i strøm, ved at vælge den bedste ladeboks til solceller.

Samtidig kan du være en del af den grønne verden og udnytte din strøm bedst og mest muligt!

Kategorier: ladebokse

1 Kommentar

Jens Pilemand Ottesen · 9. juni 2024 kl. 13:36

Jeg har easee med equalizer. Den fungerer ikke ordentligt. Det er derfor jeg leder efter noget bedre.
Den sælger en masse strøm selvom den lader langsomt. Den reagere ikke eller meget langsomt når skydækket skifter.

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *