Spørgsmål vi ofte er stødt på: “Hvilken forsikring dækker en ladeboks på husmuren?”. I takt med at ladebokse er blevet mere og mere populær, vil spørgsmål som dette opstå.

Man kan selvfølgelig have sin tvivl om, hvilken forsikring man bør vælge som elbil-ejer, og hvordan man i det hele taget er dækket. 

Det korte svar og det vigtigste du bør vide om forsikringer til ladebokse:

  • Husforsikring der dækker fastmonterede bygningsdele, dækker ladeboks på husmuren
  • En elbil forsikring, kan dække ladekabler og batteri
  • Husk at det kan kræve tilvalg til din forsikring, før du er fuldt dækket.

Vær opmærksom på din husforsikring

For at opnå forsikringsdækning på din ladeboks, er det husforsikringen som du bør være særligt opmærksom på. Det skyldes, at en ladeboks betegnes som en fast monteret del af huset.

Det fungerer på samme måde som hvis du havde installeret ventilationer eller andet fastmonteret udstyr på huset. Derfor er det vigtigt at du netop vælger en husforsikring som indeholder dækning af “Fastmonteret bygningsdel”. 

Få tilbud på de bedste forsikringer
Modtag uforpligtende tilbud på de best dækkende forsikringer

Er det ikke allerede en del af din nuværende forsikring, så tjek ovenstående link. Der kan du få de bedste tilbud på forsikringer, som dækker alle dine behov.

Faktisk kan du spare flere tusinde kroner, samtidig med at du opnår bedre dækning og kan føle dig mere sikker. Derfor er det en god idé at prøve at modtage flere tilbud, det er uforpligtende og gratis, så der er ikke noget at tabe.

Husk at tjekke hvor meget din nuværende husforsikring dækker. For at kunne dække en ladeboks på husmuren, vil det ofte kræve et tilvalg til en standard dækkende forsikring.

Husk korrekt installation

For at kunne opnå dækning for din ladeboks, er det også meget vigtigt at du har styr på tingene angående din ladeboks. Det er især vigtigt at du sørge for korrekt installation af ladeboksen, du må nemlig ikke selv installere en ladeboks og det skal gøres af en autoriseret el-installatør.

Det er ligeledes vigtigt at sørge for at vælge det rette firma til installationen, at den er typegodkendt og lever op til alle el-standarder.

Forsikring for ladekabler

Det er vigtigt at skelne mellem en forsikring til ladeboksen og at lade kablerne op, for der er nemlig forskel. Med en elbil forsikring kan du få dækket eventuelle skader som opstår på ladekablerne.

Det kræver altså en anden type forsikring, frem for den du skal bruge for at dække ladeboksen på husmuren. 

Du kan ligeledes få en forsikring der dækker ved eventuelt tyveri af ladekabler eller anden form for hærværk på dine ladekabler.

Husk på at dette oftest tilbydes som tilvalg til din bilforsikring, du bør derfor undersøge din nuværende forsikring og tjekke om du har dækket alle de ekstra ting ved en elbil.

Har du tidligere haft en benzin- eller dieselbil, så kan det være du ikke har den rette forsikring til din elbil.

Forsikring af elbil batteri

En anden faktor som er vigtig at huske for elbil-ejere er batterierne. Selvom elbiler bliver mere og mere populære, så kan der være tvivl om hvor længe elbil batterier holder.

Da de nye og kraftfulde batterier ikke har været testet i mange år, så kan der på et tidspunkt opstå problemer. Derfor kan du tilvælge en elbil forsikring, som dækker, hvis du skal have udskiftet batteriet.

Vil du vide mere? Så læs tænk.dk – Som har skrevet mere uddybende om elbils forsikringer.

Kategorier: ladebokse

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *