Igennem 2022 var det muligt at modtage op mod 90 øre pr. kWh i refusion af elafgift. Det var muligt, da staten tilbyder refusion af afgifter til virksomheder. På den måde kunne du have et lade abonnement igennem en virksomhed, for derefter at modtage refusionen fra virksomheden af.

Dette gjorde det muligt at spare mange penge på opladning af elbilen. Det skyldes især at elafgiften for 2022 var høj, til tider var den helt oppe omkring 80-90 øre. Penge du altså kunne få direkte tilbage betalt, med et abonnement.

I starten af 2023 er det dog blevet vedtaget i folketinget, at elafgiften falder ned til 0,8 øre. Indtil videre gælder aftalen i 1. halvdel af 2023.

Det betyder at der nu nærmest er ingenting at hente i refusion af elafgift, hos diverse udbydere. Samtidig betyder det dog også at den totale elpris bliver billigere for forbrugerne. Det kan dog også have særlig betydning for dig, som ejer en elbil.

Elafgift lov

Ingen refusion af elafgift?

Det har længe været en fordel at købe eller leje ladebokse med abonnement. Denne ændring kan dog have betydning for hvilken løsning man bør vælge. Fordelen ved at have et abonnement var netop at elafgiften blev refunderet og dermed gav en besparelse. Da denne besparelse nu er væk, så er det nu mere unødvendigt at have et abonnement, eller hvad?

Har du allerede valgt en ladeløsning med serviceaftale og månedligt abonnement, så vil du betale samme pris som du tidligere gjorde. Dog uden at få refunderet en del af pengene. Derfor vil det føltes dyrere, selvom prisen er den samme.

Har du derimod valgt en ladeboks uden abonnement så vil du nu mærke at elprisen er faldende.

Energitilskud fra udvalgte udbydere

Selvom det aldrig har været mere attraktivt at købe sin egen ladeboks, så er der stadig fordele ved at have en total ladeløsning.

Det afhænger dog af hvilken udbydere du vælger. De største udbydere har nemlig lavet et modsvar til den faldende elafgift. Norlys og OK tilbyder nu omkring 87 øre i energitilskud. På den måde mister du ikke fordelene ved dit lade abonnement og du modtager stadig en refusion for den el du bruger.

Dette er gjort for at kompensere for den manglende refusion af elafgift og gælder for både nuværende og nye kunder. Derfor er OK og Norlys stadig blandt de mest attraktive muligheder. Det forudsætter dog at man også har en elaftale gennem den valgte ladeboks udbyder.

Hvad skal man vælge?

Det kan være en god mulighed for at købe sin egen ladeboks. Det forudsætter også at man har en god el-aftale i forvejen og løbende holder øje med udviklingen på markedet.

De seneste år har der været rigtig meget udvikling på markedet, det har dog længe været bedst at vælge at leje en ladeboks med serviceaftale. Som det ser ud lige nu hvor elafgiften er ikke eksisterende, kan det dog sagtens betale sig at købe sin egen ladeboks.

Hvis man vælger en udbyder med energitilskud, vil det dog stadig være bedst at vælge en komplet pakke. På denne måde er du også bekymringsfri, da den indeholer fuld service, elaftale samt installation.

Norlys, OK og Lible, mens stadig at være blandt de bedste udbydere på markedet. Men med den konstante udvikling, er det spændende at følge med i hvordan markedet udvikler sig.

Du kan sammenligne priser på ladebokse samt læse mere her på siden. Hvor vi løbende vil opdatere med nyt indhold.

Kategorier: Elbil