Når du skal vælge forsikring til din elbil, er det vigtigt at du finder den helt rigtige løsning.
Der er forskel på hvilken biltype du skal bruge forsikringen til. Derfor er det vigtigt at du har en forsikring som passer til din bil, hvad end det er en elbil, hybridbil eller en gasdrevet bil.
En almindelig bilforsikring vil dække på samme måde, både for el- og benzinbiler. Dog afhænger prisen af hvilken bil du har, derfor er det vigtigt at have en dækning til præcis den bil man ejer.
Hvilke dækninger skal man have i sin elbil forsikring?
Ved en gasdreven bil, ved elbiler og hybridbiler er der den samme dækning ved en bilforsikring. Samtidig er der også nogle lovpligtige forsikringer samt nogle tillægsmuligheder.
Det fungerer på samme måde uanset hvilke biltype du har, der er dog nogle ting som du bør være opmærksom på inden du vælger en forsikring til elbil.
Ansvarsforsikring til elbil
Uanset hvilken biltype du har, skal du på lovkrav have en gældende ansvarsforsikring. Denne er med til både at beskytte dig, din bil og dine medtrafikanter, hvis uheldet er ude.
Kaskoforsikring
Fordelen ved at vælge en skræddersyet elbil forsikring er at man har nogle interessante tillæg muligheder, som kan være meget værdifulde for elbil ejere.
Derudover dækker kaskoforsikringen de udgifter der er, hvis din bil eller dens tilbehør bliver beskadiget, f.eks. ved hærværk, uheld eller lignende. Fordelen ved dette er at den bl.a. kan dække følgende:
Tilvalg og udvidet forsikring
Ønsker du udvidet dækning, med flere tillægsmuligheder, kan du f.eks. hos FDM har du muligheden for at købe en ”udvidet eller superpakke”. Med en superpakke + vejhjælp, kan du altid få hjælp, selv hvis dit batteri går ud midt på vejen, så får du opladningshjælp indenfor 30 minutter.
Selvrisiko
Vær opmærksom på selvrisiko når du vælger forsikring.
Selvrisikoen dækker over det beløb som man selv skal betale, hvis der sker skader eller uheld. Hvis du f.eks. har en selvrisiko på 5.000kr, skal du selv betale denne del af det totale skadesbeløb.
Du kan tegne forsikringer med 0kr i selvrisiko, men det vil ofte være en del dyrere, end ved en forsikring med højere selvrisiko.
Vær opmærksom på!
Vær opmærksom på at nogle forsikringer har et fast selvrisikobeløb, selvom du har valgt en forsikring uden.
Det skyldes at der er regler, som bestemmer dette. Læs altid forsikringsbetingelserne inden ethvert køb eller skift af forsikringsselskab.
Hvad koster forsikring på elbil? Er elbil forsikring dyrere?
Prisen på en elbil forsikring, vil afhænge af flere faktorer. Generelt set vil elbilforsikringer være lidt dyrere end til andre slags biler. Det skyldes primært at elbiler er dyrere og at der ofte er mere dækning, som f.eks. dækning til beskadiget ladekabler. Det afhænger dog også af hvilke tilvalg du vælger til din forsikring.
Dit valg af selvrisiko vil også have stor betydning for forsikringens pris. Derfor er det meget vigtigt at du bruger de samme tal, når du skal sammenligne tilbud fra forskellige selskaber. Desto højere beløb du vælger, desto mindre er prisen.
Af andre faktorer der påvirker prisen, er din alder, hvis du er yngre, kan prisen blive højere. Det hænger også sammen med din kørselserfaring, alt efter hvor erfaren man er, vil man kunne få et bedre tilbud. Hvis man har en historik med skader eller andre forseelser, som er trafikrelateret, vil forsikringsprisen ligeledes være dyrere.
Den bedste måde at få en forsikring til din elbil, er ved at indhente 3 tilbud, fra findforsikring.dk. Sammenlign priser fra forskellige udbydere og sikre at du får den billigste elbil forsikring.
Dæk til elbil
Elbiler bliver mere populære, og efterhånden som de gør, indser folk, at de skal investere i forskellige dæk til deres bil. Elbiler kræver en anden type dæk, der er høje, smalle og hårde for at få mest muligt ud af bilen. Disse typer dæk giver lavere luftmodstand og rullemodstand, hvilket […]
Ladestationer i Danmark
I juli 2021 var der cirka 1.900 offentlige ladestationer i Danmark. Størstedelen af disse (85%) var hurtigladere, mens resten var langsomme opladere. Ladestationer er for det meste placeret i Hovedstadsområdet, med enkelte i andre større byer som Aarhus og Odense. De fleste ladestandere i Danmark er ejet af private virksomheder, […]